Мрежа

Тържествено шествие в Москва по случай военния парад от 1941 г. (Снимки и видео)

0 1

Близо 4000 души дефилираха днес по Червения площад на тържествено шествие по случай 78-ата годишнина от военния парад, посветен на Октомврийската революция, на 7 ноември 1941 г. – по време на битката за Москва в разгара на Втората световна война, съобщиха руски информационни агенции.

Участваха почетен караул от трите вида въоръжени сили, военнослужещи от армията и военен оркестър, кавалерийска група от президентския полк към Федералната служба за охрана, курсанти от различни военни училища, 600 артисти и 250 доброволци. Сред гостите бяха 1200 ветерани от войната.

По площада минаха и 40 бойни коли от военно време.Кметът на Москва Сергей Собянин поздрави ветераните по случай празника и им благодари за мирното небе над днешна Русия. Безценният опит на героите от войната ни учи да вярваме в правото дело и да се сражаваме до победа, колкото и да ни е тежко, каза той, цитиран от ТАСС.

Днес на Червения площад ще работи музей под открито небе, където ще бъдат изложени образци бойна техника от времето на Втората световна война, включително прочутите „катюши“. Организирани са тематични интерактивни пространства и фотоизложби, ще бъдат показани военни кинохроники и руски филми за войната, съобщи агенция Интерфакс.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 29 + = 38