Мрежа

Тръмп: Фермерите ни ще получат значителен транш от китайските мита

0 108

Американският президент Доналд Тръмп приветства днес парите, които ще бъдат изплатени на американските фермери преди Деня на благодарността, като ги приписа на наложените мита на китайския внос.

Парите обаче са част от правителствен пакет помощи, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

„Нашите страхотни фермери ще получат още един значителен транш пари, любезно предоставени от китайските мита, преди Деня на благодарността, написа Тръмп в Туитър.

По-малките ферми и фермери ще бъдат големите получатели. Същевременно, както може да сте забелязали, Китай започва отново да купува много. Сделката с Япония е готова. Наслаждавайте се!, гласи съобщението му в социалната мрежа.

В петък американското министерство на селското стопанство съобщи, че ще започне следващата седмица втория кръг изплащания на помощи за американските фермери.

Плащанията са втората част от пакет, състоящ се от три транша, на обща стойност 16 милиарда долара, обявен през май, чиято цел е да компенсира фермерите за щетите от американско-китайския търговски конфликт.

Китай наложи мита на ключови американски селскостопански износни стоки, включително соя и свинско миналата година, след като администрацията на Тръмп наложи мита на китайските вносни стоки.САЩ и Китай се опитват да договорят първия етап от търговското споразумение помежду си, за да се сложи край на напрежението, но не е ясно кога може това да се случи.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 85 − 84 =