Мрежа

Невероятно: Българин на крачка от Нобелова награда

32-годишният ни сънародник има шанс за Нобелова награда след оборване на Айнщайн

0 1 606

Ученият Златко Минев, който е роден в България, но от 6 годишна възраст живее в САЩ има шанс да достигне до световните върхове във физиката. Той влиза в светлините на прожекторите, след като успява да обори твърдение в квантовата физика на великия физик Айнщайн.

Българинът завява, че за него усещането е особено специално да бъде сравняван с Алберт Айнщайн.

Масачузетския технологичен университет заявиха, че Златко Минев е преобърнал основно твърдение в квантовата физика, което е смущавало велики умове, като Нийлс Бор и Алберт Айнщайн.

Експериментът на Златко доказва, че един атом, ако е бомбардиран с енергия от светлина, той започва да се движи между енергийните нива плавно, а не както е смятано до момента с прескачане и мигновенна смяна.

 

Това революционно откритие бе отразено от световните медии и от специализираните издания, а дори вестник от Великобритания го определи, като научно земетресение.

Според много учени това откритие е достойно за Нобеловата награда по физика и има реален шанс българинът да се сдобие с нея. Освен това то отваря нови врати за развитие пред физиката и може да спомогне за други революционни открития.

 

До момента само един човек, роден в България е получавал Нобелова награда и това е Елиас Канети.

 

Източник: plovdiv24.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 42 − = 35