Мрежа

Нели Рангелова продължава да се осигурява, защото стажът не й достига за пенсия

Арета Франклин и Даяна Рос са нейните идоли

0 215

На 15 септември Нели Рангелова навърши 64 години. И тази година тя отбеляза повода си с нейното италианско семейство, както самата тя го нарича – дъщерите на мъжа й от първия му брак, зетьовете и внучето на дядо Георги, за което тя е просто Нели.

На 10 ноември ще е част от концерта на Георги Христов в НДК, където ще изпеят дуетните си парчета.
Освен това за четвърта година поред участва в благотворителната кампания по набирането на средства за рак на гърдата. Събитието ще се проведе на 25 септември в Южния парк. В този ред на мисли Нели Рангелова посочва, че никой не може да знае какво ще му поднесе животът и допълва, че нейна братовчедка също е минала през този кошмар, но към днешна дата е добре.

Признава, че й се иска догодина за 65-та си годишнина да направи концерт, но не е сигурна, че ще успее да намери нужните средства. Затова възнамерява да търси спонсори или пък да кандидатства по някой проект. Иска й се юбилейният й концерт да е на открита сцена в Народния театър или Операта.

Признава, че нейните идоли са Арета Франклин и Даяна Рос.
Преди години й се налагало да се крие в продължение на година от полицая Валентин Тонков, с когото се сприятелили във Фейсбук и той й казал, че е написал песен за нея. Не му повярвала и дори се притеснила, че е обект на скрита камера.

В крайна сметка събрала кураж да чуе парчето и останала очарована. След това той си имал неприятности в службата, тъй като нямал право да се занимава с това. Не само го наказали, а дори искали да го махнат от полицията. Тя обаче доказала, че не му е платила и стотинка за песента. Накрая Тонков заминал за Великобритания.

Надява се да не се стига повече до сериозни рестрикции заради пандемията и да се налага отново да стоим затворени вкъщи. Според нея обаче природните бедствия, отнемащи домове и животи, са много по-страшни от локдауните. Споделя, че брала голям страх при едно от земетресенията в съседна Румъния, когато си била в родната Монтана. Земетресение я люшнало и в София, където живее на 14-и етаж и си е доста страшничко. Признава, че все още изпитва паника.

Синът й Мартин изглежда не крои планове да я прави скоро свекърва и баба. Тя също не му дава зор, защото е на мнение, че всеки има право да изчака идването на любовта.
По отношение на външния си вид споделя, че го дължи на гените си и е благодарна на майка си, но тя също полага някои грижи.

Това лято ходили с голямото й италианско семейство на планина, а за октомври са планирали да отидат с още две приятелски семейства на Средиземно море.

Тя може би е от малцината, запазили добри чувства и спомени от Тодор Живков. Твърди, че не е видяла нищо лошо от него и допълва, че се е държал много уважително към хората на изкуството. Дори му била купила подарък – грузински нож, който така и не успяла да му даде.

Получила покана от него, но не могли да се срещнат, защото по същото време трябвало да пътува за фестивал в чужбина. Обадила се на секретарката му, за да се извини, че няма да може да отиде, а тя й отвърнала, че едва ли ще има друга такава възможност и се оказала права.

За разлика от мнозина тя не е искала никога нищо от бившия Първи, при все, че често пеела на дипломатическия корпус, а присъствал и Живков, който знаел всичко за нея. Често я питал как е семейството й. Собствено жилище получила от военните, тъй като близо 6 години пяла във военната естрада.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 29 − = 24