Мрежа

Изненада! Елизабет Втора се страхувала само от…

Дори изпитвала неприязън към румънския лидер

0 1 071

По време на 12-годишния си престой в двореца (в периода от 1988 до 2000 г.), дясната ръка на Елизабет Втора – Дики Арбитъре, е видяла какво ли не – като се започне от пожара в замъка Уиндзор и се стигне до най-мрачния момент в британската монархия – смъртта на принцесата на народа – Даяна.

В ефира на Нова тв разкрива, че кралицата много харесвала президента Айзенхауер.
Разбирала се страхотно с Рейгън и дори имали обща страст – конете. Джордж Буш – младши също се нарежда сред харесваните от кралицата държавни глави и дори неведнъж споделяла, че се чувства много комфортно в неговата компания.

Дики Арбитъре е дългогодишният журналист, докато не получил покана да стане говорител на Елизабет Втора.
Той твърди, че единствено Нелсън Мандела си позволявал да нарича кралицата по име – Елизабет, а тя самата била негова голяма почитателка. Предполага се, че Мандела наистина е бил много смел, че да си позволи да я нарича по име. Най-изненадващо за всички обаче било, че тя дори не се подразнила.

Разбира се сред световните лидери имало и такива, без които спокойно можела да мине. Един от тях е румънският президент Николае Чаушеску. Веднъж дори кралицата се скрила в храстите на градината си, тъй като по време на официалната си визита, той и съпругата му разхождали кучето си в Бъкингамския дворец.
Арбитъре уточнява, че кралицата не се е скрила, защото я е било страх от кучето, а защото не искала да се срещне с тях

Кралицата смятала руския държавен глава Борис Елцин за забавен, но само в случаите, в които бил трезвен.
Като цяло обаче се разбирала с всички световни лидери, защото това й била работата.
Източник: lupa.bg


 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 6 = 3