Мрежа

Ограничават движението през прохода Шипка в събота заради честването

0 429

На 24 август ще има ограничения на движението във връзка с националното честване на 142-та годишнина от Шипченската епопея. Ще бъде преустановено движението на транзитно преминаващите автомобили през прохода Шипка, с изключение на междуградския автобусен транспорт и организирания за събитието личен и обществен транспорт. Това съобщиха днес от общината, цитирани от БТА.

Временните ограничения са за пътя Габрово – връх Шипка в двете посоки за времето от 08,0 часа до 20,00 часа на 24 август.

Транзитният транспортен поток от северната част на страната към южната и обратно ще се пренасочи към прохода Хаинбоаз. В посока север-юг автомобилите ще се движат от Русе – Велико Търново – Дебелец – проход Хаинбоаз – Гурково – /Казанлък. Стара Загора, Бургас/. В посока юг-север движението ще става през Гурково – проход Хаинбоаз – Дебелец – /Велико Търново, Русе/. Местното движение и идващите от запад автомобили ще бъдат пренасочени по маршрута Габрово – Трявна – село Белица – село Вонеща вода – проход Хаинбоаз и обратно.

През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на събитието, както и организиран междуградски автобусен транспорт.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 61 − = 53