Мрежа

Монтана и Алпиняно подписват договор през декември

0 1

Спортисти от Монтана пробягаха трасе с 200 годишна история

Официалният договор за партньорство между община Монтана и община Алпиняно ще бъде подписан на 2 декември тази година, съобщи кметът Златко Живков, след завръщането си от италианския град. Той гостува там по покана на своя колега Андреа Олива по повод празника на Алпиняно.

Монтана бе включена в европейски проект на три партньорски града – Шмалкалден /Германия/ ,Фонтейн /Франция/ и Алпиняно /Италия/. Така общината има възможност да разшири сътрудничеството си като участва в различни фестивали и турнири, организирани на разменно гостуване в четирите държави.

Кметът на Монтана бе в Алпиняно заедно със спортисти от Гимназията за преподаване на чужди езици „Петър Богдан”. Те показаха бързина и ловкост в необичайно състезание, което се организира от 200 години.

Четирите отбора се надбягват в щафета на трасе от един километър по калдъръмените улички на стария град. Всеки от участниците носи на раменете си два лоста с общо осем кратунки с вода, които тежат 9 килограма. Отборът на Монтана завърши втори пробега.

Това е и второто общо събитие за годината по проекта на четирите града. Първото бе през април в град Шмалкалден – Германия. Там бе организиран фестивал, в които участваха певци на формация „Торлашки напеви”. Следващите две прояви са през 2020 година и ще бъдат в нашия град и във френския Фонтейн, уточни кметът Живков.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.