Мрежа

Арестуваха наш шофьор с трима имигранти в камиона му в Бриндизи

0 536

Италианските власти арестуваха в Бриндизи 66-годишния български шофьор Д.У., след като в шофирания от него тир на 20 юли бяха открити трима имигранти. Той е обвинен за подпомагане на нелегална имиграция с цел печалба.

Според местните медии единият от имигрантите е в критично състояние и е откаран в реанимацията на местната болница. Става въпрос за младеж без документи, за когото се предполага, че е от Ирак. Другите двама са афганистанци. Единият е 17-годишен – след оказване на медицинска помощ в болницата той бил прехвърлен в друга структура. Другият афганистанец е на 25 г. и бил приет в болница с фрактури по различни части от тялото си. Според разказите на имигрантите те платили на шофьора по 4000 евро за пътуването си от Гърция. Тримата били натъпкани в малката хладилна камера на камиона с български номер. Тирът тръгнал от Игуменица и пристигнал в пристанището на Бриндизи с ферибот „Флоренция”. Имигрантите били открити при нормална контролна проверка на властите, които чули шумове, долитащи от българския камион. След като полицията накарала шофьора да го отвори, от него паднал 25-годишният афганистанец, който се контузил. За изваждането на другите двама имигранти обаче била необходима намесата на пожарникари, тъй като се намирали сред кутии с обувки. Иракчанинът бил открит в хладилната камера в безсъзнание.

Случаят се разследва от граничната полиция на Бриндизи под командването на зам.-шефа Стефания Окиони. Едва след разследване и след съгласието на прокурора българският шофьор бил арестуван в събота вечерта.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 83 + = 84