Мрежа

Закопчаха прокурорски син при спецакция в Перник

Образувани са три досъдебни производства

0 1 071

Прокурорски син е бил задържан при проведената спецакция в Перник.

18-годишният Васил Михайлов е задържан по подозрение за нанесен побой над 61-годишния Румен Андонов, който е бивш футболист на „Миньор“ (Перник).

Сигнали за нападения от негова страна са получавани и преди този случай. Срещу него има образувани три досъдебни производства, едно от които е стартирало на 12 май.
То е заради нанесен на 9 април побой над 24-годишен перничанин.

В хода на разследването е получена информация за още три побоя с участието на прокурорския син. Единият от тях е от ноември 2021 г. в заведение в централната част на града, а през март следващата година – близо до зала „Кракра“.

Досъдебно производство срещу него е започнато и на 29 май заради причинена средна телесна повреда на 51-годишен перничанин. Тогава на помощ му се притекъл негов приятел, който произвеждайки изстрел с въздушния си пистолет, ранил 18-госишен в крака.

Последният случай е отпреди броени дни (11 юни), когато нападнал Андонов. В резултат на нанесения му побой, бившият футболист е със счупена на две места челюст.
Досъдебните производства срещу прокурорския син са изпратени на ВКП за последващо произнасяне по отношение разпределянето на наблюдаващ прокурор.

Целта на днешната спецоперация е била установяване, профилактика и задържане на лица от активния криминален контингент.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 49 + = 57