Мрежа

Вътрешният министър на Боливия потърсил убежище в посолството на Аржентина в Ла Пас

0 1 178

Подалият оставка вътрешен министър на Боливия Карлос Ромеро е потърсил убежище в посолството на Аржентина в Ла Пас. Това съобщи аржентинският вестник „Кларин“, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

Според изданието Ромеро е предявил тази молба в посолството на 10 ноември. След това охраната на сградата е била засилена.

Преди това външният министър на Аржентина Хорхе Фори съобщи, че страната му не е получавала запитване да предостави убежище на Ево Моралес, който вчера се оттегли от поста президент на Боливия. Фори опроверга и твърденията, че боливийските власти са поискали достъп до аржентинското въздушно пространство.

Аржентинският пръв дипломат осъди актовете на насилие срещу членове на правителството на Моралес и неговото жилище, но отбеляза, че според Аржентина събитията в Боливия не са държавен преврат.

ТАСС припомни, че на 20 октомври в Боливия се състояха президентски избори, след които изборните власти обявиха Моралес за победител още на първия тур. Основният му съперник, бившият президент Карлос Меса, заяви, че резултатите са подправени и че не се признава за победен и страната започнаха протести и стачки.

Освен Моралес оставка подаде вицепрезидентът Алваро Гарсия Линера, както и няколко министри и депутати, вкл. председателите на двете парламентарни камари.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 2