Мрежа

Внимание! Тровят ни с тази добавка в каймата

0 215

Ще се погнусите като научите истината

Едва ли има някой, който да не е наясно с факта, че храната, която се предлага в търговската мрежа на страната, не е от най-качествените.

 

Едва ли обаче сте предполагали, че в някои храни може да се съдържат неща, които действат като истинска отрова на организма. Именно такъв е случаят с каймата.

 

Според БДС съдържанието на каймата, която се предлага на пазара, трябва да е минимум 70% месо.

Оказва се обаче, че днешните фирми, произвеждащи кайма не са задължени да работят по Единния сборник рецепти за заведенията за обществено хранене. Така всеки един от производителите разработва собствена технологична документация, която обаче задължително трябва да бъде утвърдена от РЗИ.

 

Важно е да отбележим, че сред основните им изисквания е продуктът да е безвреден. Освен това производителят е длъжен да посочи цялото съдържание на продукта.

И тук идва тънкият момент. Оказва се, че под наименованието месо институциите са включили всички субпродукти и гнусотии.

 

На практика това означава, че в порцията кайма можете да откриете кости, кожа, дробове, мозъци, черва и всевъзможни неприятни неща. Освен това в нередки случаи производителите си спестяват наличието на доста странни съставки в продукта.

 

До неотдавна се смяташе, че готовите кебапчета и кюфтета съдържат солидно количество соя. Тъй като обаче напоследък и тя поскъпна драстично, вече бива заменена от боб, първата вода, в която е варен той, субпродукти като уши, бузи и др. и забележете – дори тоалетна хартия.

Именно поради тази причина те изглеждат чудесно, когато ги свалите от скарата, а след като изстинат имат отвратителен вид.

 

Специалистите посочват, че бледият цвят на каймата е едно от доказателствата, че продуктът е качествен.

Източник: retro.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + 6 =