Мрежа

Варна посреща експерти в туризма от цял свят

0 215

Морската столица на България е избрана за домакин на 69-ата годишна конференция на Международната асоциация на научните експерти по туризъм (AIEST) – най-старата в света организация на учени и практици в областта на туризма. Домакин на събитието е проф. Станислав Иванов – заместник ректор по научноизследователска дейност на Висше училище по мениджмънт Варна и член на Управителния борд на AIEST.

Всяка година AIEST избира различна дестинация за конференцията си и е интересен фактът, че България не е била домакин на събитието от 1979 г., когато експертите също са посетили Варна. 

Тази година конференцията разглежда устойчивото развитие на туризма, тенденциите и развитието на правната рамка. Участие ще вземат над 40 учени и експерти от Австралия, Австрия, България, Великобритания, Германия, Испания, Канада, Малта, Словакия, Унгария, Финландия, Франция, Хърватска, Чехия, Швейцария и Япония.

Пленарен доклад ще изнесе Иис Тусиядия – професор по интелигентни системи в обслужването и ръководител на катедрата по хотелиерство в Университета на Съри в Обединеното кралство. Изследователският интерес на проф. Тусиядия се фокусира върху приложенията и последиците от изкуствения интелект в туризма.

Основната тема тази година е „Граници на туризма: теории, практики, методологии“, а част от планираните сесии са „Устойчивост в туризма и гостоприемството“, „Управление на дестинации“, „Потребителско поведение“, „Бизнес модели и управление“ и други.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 4 = 6