Мрежа

В Галиче печели Страхил Стоянов, а не съпругата на Ценко Чоков

0 322

„Благодаря на всички жители, които ме подкрепиха. Печелим с над 140 гласа”, заяви Страхил Стоянов.

В последните дни в селото имаше сериозно напрежение. На балотажа беше и жената на небезизвестния бивш кмет на селото Ценко Чоков.

В деня на изборите Галиче се събуди със засилено полицейско присъствие и жандармерия. Решението за извънредна охрана дошло след постъпили сигнали, че Ценко Чоков принуждава и заплашва хората да гласуват за жена му.

Един човек се осмелява да разкаже пред камерата на NOVA, но в гръб, защото го е страх.

„Всяка вечер ходи по домовете на хората и ги притиска. Ходят 5-6 коли. Прави си някакъв списък и като не му излязат хората, започва да ги притеснява”, разказва анонимният свидетел.

Мъжът твърди, че Чоков заплашвал с отмъщение тези, които не гласуват за жена му.

„Казва, че ще ги убие. Ще ги унищожи. Или палежи или побоища. Той ше види кой, за кого е гласувал”, разказва свидетелят пред NOVA.

В полицията са подадени няколко такива сигнала. Чоков отрича. Намираме ме го в училището в Галиче. В деня на балотажа, той е застъпник.

„Стига с тези евтини трикове. Вие ги измисляте и после ми давате трибуна да се оправдавам”, заяви Чоков.

86-годишната Райна Диланова от Галиче е една от заплашваните. Възрастната жена живее сама с болния си син. Чоков казва, че ходил до дома на възрастната жена, но само за да й даде покана за митинг на жена му по време на кампанията. Така се озовал и при другите хора от селото.

„Аз съм давал покани на 500 семейства от цялото село. А с мен имаше поне 30 отговорни хора от селото”, заявява Чоков.

Ако не гласуват за жена му, хората в Галиче трябвало да възстановят парите и от изяденото и изпитото на предизборните митинги на жена му, твърдят още в селото. Нищо от това обаче, според Чоков, не било вярно. Победа на жена му, не била на живот и смърт.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 60 = 64