Мрежа

Трагедия: Взриви се цистерна в Русе, има загинал

Камионът се е взривил пред завод за смазочни продукти

0 2 248

Трагедия със загинал в Русе, след като камион-цистерна се е взривил пред местен завод. След взрива, веднага е бил обхванат от пожар, като е изгорял почти до основи.

Тежкият инцидент е станал малко преди 11:00 часа днес по време на наливане на запалителна течност в цистерната. Към Веднага след взрива към мястото са насочени спешни служби, които са изгасили огъня и са помогнали на пострадалите. Полицаите са оградили периметъра, за да го обезопасят и са започнали оглед.

Заводът Лубрика е разположен на около километър от граничния пункт Дунав мост, а пред него често имало огромна опашка от камиони за разтоварване или пълнене. Именно многото камиони затруднили сериозно изпратените пожарни коли към мястото на инцидента.

По официална информация от кмета на общината, има най-малко един загинал човек, като повече информация не може да се съобщи, тъй като текат следствени действия.

Все още не е ясна самоличността на загиналия, предполага се, че е служител на завода.

От пожарната служба в града информираха, че към мястото са насочени 4 екипа, които успели да потушат пожара и да избегнат по-голяма трагедия. В близост до горящия камион е имало множество 200-литрови бидони с взривоопасна смес.

Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 4 = 10