Мрежа

Съветник от БСП стана председател на новия Общински съвет в Добрич

0 750

Общинският съветник от „БСП за България” Мая Димитрова – продседател на Общинския съвет на БСП, бе избрана за председател на новия Общински съвет в Добрич. Изборът беше таен и приключи от първия път. Групата на ГЕРБ, която е с най-много съветници -17, не излезе с предложение, както и втората група – на местната коялиция ДБГ- с 12 съветницици. „БСП за България” има 7 съветници.

Общински съветници от ГЕРБ споделиха, че в Общинския съвет има вероятно ново мнозинство. „В този Общински съвет ние ще бъдем опозиция” – каза общинският съветник от ГЕРБ Надежда Петкова. Според бивщия председател на Общинския съвет и съветник от ГЕРБ Иво Пенчев, не е имало нужда тяхнага група да прави предложение за преседател срещу предопределени мнозинства.

Димитрова пък каза, че не може да каже кои политически формации застанаха зад кандидатурата й, тъй като вотът е таен, Тя е адвокат, 3 мандата общински съветник, областен и общински председател на БСП. За нея гласуваха 24 съветници, 16 подкрепиха кандидатурата на другия номиниран за председател – Милко Пенчев, а една бюлетина бе недействителна.

Кметът Йордан Йорданов и общинските съветници положиха клетва в присъствието в присъствието на областния управител ва Добричка област Красимир Кирилом и председателя на Общинската избирателна комисия Цонка Велкова.

В първите си слова и кметът Йордан Йорданов, и председателят на Общинския съвет Мая Димитрова се обявиха за общи решения в полза на добричлии, за добър диалог и конструктивност.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 66 = 72