Мрежа

Сватбари в болница след удар на микробус във вързан кон на мост (Обзор)

0 1

Хората се връщали от Истанбул към Търговище, издирват кой мургав жител на село Градец е оставил животното на пътя

Микробус със сватбари катастрофира във вързан кон на мост преди сливенското село Градец и падна в река Луда Камчия. 7 души са ранени, а трима са в критично състояние след инцидента в събота вечерта. Всички жертви са от села до Търговище. Били на сватба в Истанбул и се връщали към родните си места. Шофирал 39-годишен мъж, който също е тежко ранен. На 50 м преди селото бусът се движел в своята лента, но изведнъж пред него изникнал конят. Водачът не успял да спре. Блъснал се в животното и го убил на място. След това бусът полетял в дерето. След сигнал на 112 към мястото тръгнали лекари, полицаи и пожарникари. Хората са откарани в болница. Четирима са настанени в реанимация с различни травми, а пети в хирургията. Има опасност за живота на една жена, съобщиха от болницата в Сливен.

Конят е бил вързан за парапета на моста, показва огледът на мястото. Освен това двата му задни крака били омотани с въже на възел. По време на удара животното е било в дясното платно, по което се движел микробусът. Експертиза ще покаже с каква скорост, за да се прецени дали е можел да избегне удара.

Служители на общинската ветеринарна служба са прибрали трупа на коня и ще хранят лешоядите до Котел с него. Проверка за микрочип показала, че такъв няма, което означава, че конят е отглеждан от собственика си нелегално. МВР издирва човека, който е вързал животното на моста. Предполага се, че е ром от селото.

Това не е единственият инцидент с животно, оставено без контрол на пътя в Котел и околните села. Почти всеки месец там има катастрофи с коли и коне, магарета и биволи.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + 4 =