Мрежа

Странна смърт на 11-месечно бебе в Разград

0 0

Експерти на Регионалната здравна инспекция са влезли във вторник предиобед в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и са извършили проверка във връзка със смъртта на 11-месечно момченце, съобщи пред „Монитор“ изпълнителният директор на здравното заведение д-р Гечо Жеков.

По нареждане на РЗИ окончателните резултатите от проверката ще бъдат оповестени след ок. 2 седмици едва след като излязат и резултатите от аутопсията на малкия пациент.

За кончината на детето, което е било пациент на здравното заведение съобщи в профила си във фейсбук майка му Йоана Николова. По думите на жената на 15 септември т. г. малкият Павел вдигнал температура – 39 градуса. Закарали го в спешно отделение, приели го в „Педиатрията“ с диагноза пневмония. На 21 септември детето започнало да повръща, имало и диария. Майката твърди, че докторката, чието име не се споменава, го изписала без да се направи снимка на дробовете. Препратила родителите в „Спешно отделение“ за да вземат направление за „Инфекциозно“, а там Павел починал три дни по-късно.

Жената твърди, че в епикризата от детското отделение е било записано, че няма придружаващи заболявания, докато от „Инфекциозно“ вписали, че е с двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток и анемия.

Четири дни по-късно била съставена нова епикриза, с допълнено придружаващо заболяване Синдром на Рей. „Как и кой реши, че детето ми има някакви заболявания и Синдром на Рей, при положение, че аутопсията все още не е излязла окончателно. И ако ги е имало защо никой доктор не ми каза.“ – пише във фейсбук опечалената майка.

Извършена е проверка от РЗИ, направихме и вътрешна проверка, има много спекулации, но ще коментираме случая едва след като имаме окончателните резултати от аутопсионния материал, коментира д-р Гечо Жеков. Аутопсията е била извършена от доцент от Варна, от лекуващата лекарка са снети обяснения. „Лечението е проведено, детето е лекувано както трябва, но е имало увреждане, не са му били правени нужните имунизации, касае се и за аденовирусна инфекция.“ – допълни ръководителят на здравното заведение.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 13 = 22