Мрежа

Славчо Атанасов в район „Северен“: Никакви строежи в зелени площи!

0 0

Съществуващите паркове и зелени площи в пловдивския район „Северен“ трябва да се поддържат и да се създават нови. Няма да допуснем да се строи в тях. Това каза на хората от района Славчо Атанасов. Заедно с кандидата за районен кмет от патриотите Станислав Стратев се срещнаха с жители на кв. „Кършияка“.

„Екипът ми вече работи върху подробна план-схема за облагородяване на зелените пространства в града, включително и в „Северен“. Всеки квартал и микрорайон ще бъде проверен и анализиран, за да е ясно къде от каква намеса има нужда. Ние имаме опит с озеленяването в нашия мандат и ще възстановим тази жизненоважна дейност отново“, увери Атанасов. Той обеща да залеси всяка свободна площ, която позволява. Каза, че „драстично ще увеличим количеството на зелените зони, ще подобрим микроклимата на различните територии, оттам ще повлияем и качеството на въздуха, с което Пловдив има тежък проблем сега“.

Станислав Стратев заяви, че сред приоритетите му ще е облагородяването и възраждането на парк „Рибница“. „Имаме готовност за възстановяването на занемарените спортни площадки“, добави той. И посочи готовността за изграждане на нова детска градина в „Северен“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 2 + 2 =