Мрежа

Ситуацията в Украйна става непредсказуема

Най-голяма опасност крият ракетните удари

0 43 015

Американското посолство украинската столица призова гражданите на САЩ да не влизат в страната, а тези, които вече са там да я напуснат по най-бързия начин.

Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на американското посолство.
Ситуацията със сигурността в Украйна става все „по-непредсказуема и брутална“ заради атаките на Русия и продължаващите военни действия, се посочва в съобщението.

Съветът на американските власти е хората им да си тръгнат от там с частен наземен транспорт, но допълват само в случай, че това е безопасно.
Призивът на посолството към американците в Украйна е да избягват организирани събития, за да не се превърнат в мишена за руската армия.

Молбата на дипломатите към американските граждани е да си осигурят подслон, където да могат да останат в случай на въздушно нападение.
От там разкриват, че ситуацията със сигурността на територията на Украйна е изключително нестабилна. Има сериозен риск условията да се влошат рязко, при това без предупреждение.

Припомняме, че в резултат на вчерашната ракетна атака на Русия, която бе осъществена към 17 ч. във Виница, са издъхнали 22 човека, сред които и три деца.
Валерий Залужни – главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна посочи, че ракетните удари представляват най-голямата опасност за Киев.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 7 = 3