Мрежа

Си Ен Ен: За президента Тръмп участието в Биариц е загуба на време

0 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп през последните месеци е изразявал недоволство, че трябва да присъства на започващата днес среща на високо равнище на Г-7 в Биариц, защото там, според него, ще се отдели прекалено много внимание на екологични въпроси, съобщи вчера американският телевизионент канал Си Ен Ен.

По информация на източници на медията, американският държавен глава „заявявал на помощниците си, че не разбира защо въобще трябва да ходи на срещата на Г-7“. Той дори казвал, че това ще е чиста загуба на време. Си Ен Ен посочи, че до началото на лятото в Белия дом не е имало яснота дали Тръмп смята да пътува за Биариц, предаде БТА.

Вместо да се говори за околната среда и замърсяването на океаните, както Тръмп предполагал, че ще стане, той предпочитал да посвети време на обсъждане на световната икономика, на положението в САЩ и на работата на неговата администрация.

Сътрудниците на американския президент положили усилия в Биариц да бъде отделено повече внимание на икономически въпроси.

Според Си Ен Ен, Тръмп е споменал пред френския си колега Еманюел Макрон, пред японския премиер Шиндзо Абе и пред други лидери, че няма желание да пътува за Биариц.

В днешна редакционна статия германският всекидневник „Пфорцхаймер цайтунг“ пише, че „Тръмп трови социалния климат – не само в САЩ, а и в останалата част от света“.

„Можем да предположим, че нещата ще се влошат, защото Тръмп видимо увеличава броя на нападките, които предприема“.

„Причината е ясна“, пише изданието, „одобрението за неговата работа спада драматично, но преди всичко американската икономика върви надолу, а мнозина икономисти очакват рецесия през 2020 г., която е изборна година“.

„Тръмп сплотява последователите си с агресивно празнодумство – и отклонява вниманието от проблемите у дома“, анализира „Пфорцхаймер цайтунг“ и заключава, че такава трудна ситуация може да доведе до политическо цунами.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 54 + = 57