НАП нанесе тежък удар на Мегз

https://mreja.bg/senzacionno/nap-nanese-tezhak-udar-na-megz/56361 Mreja.bg
НАП нанесе тежък удар на Мегз

НАП нанесе изключително тежък удар на Миглена Каканашева, по-известна като Мегз.


Оказва се, че от приходната агенция търсят от дизайнерката над 800 хиляди лева укрити данъци, както и лихвите върху тях за времето, в което тя все ще се занимаваше с производство и търговия на дрехи.


При извършената данъчна ревизия на дейността й е било установено, че Мегз е имала 46 фирми на свое име. Освен това тя е въртяла фиктивни сделки между фирмите си, с цел да не плаща дължимите налози.


Ревизионният доклад на НАП е отпреди две години и в него е констатирано, че основната й фирма „Мегз 1“ ООД, дължи корпоративен данък в размер на 667 123,86 лв., както и лихви в размер на 134 857,49 лв. за различни периоди от 2017-а до 2019 г.


Мегз, която се води управител на всички фирми е обжалвала констатациите на НАП. Със свое решение обаче пловдивският административен съд е потвърдил ревизионния акт.

Установено е, че тя е продавала дрехите си в магазини, онлайн и чрез куриерски фирми и доходите от продажбите са постъпвали в дружеството „Мегз 1“.


След това тя прехвърляла парите към останалите фирми, които също са именувани „Мегз“, но са с различна номерация.

Тъй като не е водена счетоводна документация не става ясно по какви договори и за каква дейност тя е плащала от една на друга своя фирма.

Източник: novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.