ЛОШО ИМ СЕ ПИШЕ: Кирил и Асен го закъсаха - ДАНС сезира прокуратурата за зулумите им по аферата „Джемкорп“

https://mreja.bg/senzacionno/losho-im-se-pishe-kiril-i-asen-go-zakasaha-dans-sezira-prokuraturata-za-zulumite-im-po-aferata-dzhemkorp-3/55331 Mreja.bg
ЛОШО ИМ СЕ ПИШЕ: Кирил и Асен го закъсаха - ДАНС сезира прокуратурата за зулумите им по аферата „Джемкорп“

Държавна агенция "Национална сигурност" сезира Върховна касационна прокуратура за подписания от правителството "Петков-Василев" меморандум между Министерството на енергетиката, офшорката "Джемкорп" и американската компания "АйПи3".


 


Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова, която оглави временната комисия по изясняване на всички обстоятелства около подписването на скандалния меморандум в разпусната по-рано днес 48-о Народно събрание.


 


"ДАНС е сезирала прокуратурата за Джемкорп", а САЩ санкционираха с "Магнитски" един от основните инвеститори при създаването й - Сергей Адониев!


Опитът на "Продължаваме промяната" да подари цялата ни енергетика на руснаците, с което заплашиха съществуването ни като държава, с договора с "Джемкорп", вече е даден на прокуратурата. На база на събраните доказателства и материали, ДАНС е сезирала Върховна касационна прокуратура.


 


Напомням, че Кирил Петков, въпреки доклада на ДАНС за заплахата за националната ни сигурност, кри този доклад 3 месеца в чекмеджето си и НЕ ПРЕДПРИЕ действия по прекратяването на договора.


 


"Продължаваме промяната" излъгаха, че са прекратили меморандума, очаквайки да се върнат на власт. С подписването на договора са нарушени Конституцията, УП на Министерския съвет и правилата на Министерство на енергетиката И НАЙ-ВЕЧЕ НЕ СА ЗАЩИТЕНИ националните ни интереси.


 


Изисквани са документи с чувствителна за държавата ни информация и е започнало планиране изпълнението на конкретни енергийни проекти. Последните данни от ДАНС, изнесени във временната комисия, показаха ясните обвързаности с руски интереси", заяви Трифонова.


 


Припомняме, че на 5 януари тази година, след като парламентът прие доклада на временната комисия за подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с "Джемкорп" и "АйПи3" от правителството на Кирил Петков, той и събраните материали по разследването на депутатите бяха изпратени до ДАНС, Министерския съвет и МВР за запознаване и предприемане на действия в рамките на компетенциите им.


Източник: pik.bg


 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.