Извънредна заповед за чадърите и шезлонгите

https://mreja.bg/senzacionno/izvanredna-zapoved-za-chadarite-i-shezlongite/56357 Mreja.bg
Извънредна заповед за чадърите и шезлонгите

Издадена е извънредна заповед за чадърите и шезлонгите.


Тя е от областния управител на Бургас – проф. Мария Нейкова и касае изземване срещу фирма, собственик на несебърски хотел.


Въпросната фирма държи имот, който е публична държавна собственост, неоснователно като без правно основание и без съгласието на държавата разполага с него. Нещо повече – хотелът дори е разположил чадъри и шезлонги върху въпросния имот.


Бургаският областен управител посочва, че хотелът не е получил съгласието на държавата дружеството да държи плажната ивица безвъзмездно. Не е давано и съгласие да поставя на пясъка на плажа в Несебър чадъри и шезлонги.


Със заповедта, издадена от областния управител дружеството е задължено да освободи държавния имот от чадърите и шезлонгите, намиращи се върху него. Това трябва да се случи до 8 ч. в понеделник (22.08.2022 г.).


В случай, че откажат да изпълнят заповедта доброволно ще се премине към принудително изземване на държавния имот чрез освобождаването му от разположените там чадъри и шезлонги. Това ще се случи в присъствието и със съдействието на органите на реда.


В заключение се посочва, че издадената от областния управител заповед може да бъде обжалвана в срок от 14 дни. Обжалването обаче няма да спре изпълнението на заповедта.

Източник: burgas24.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.