Мрежа

Съдиите надвиха Багата пред очите на Тръмп

0 108

Повече от спорно решение на двама от тримата съдии стана причина за загубата на Благой Иванов-Багата от американеца Дерек Луис-Черния звяр в мача от галата на най-авторитетната ММА верига UFC. Тя се проведе в прочутата зала “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк, а сред зрителите бе президентът на САЩ Доналд Тръмп.

В трите рунда по 5 мин Багата нанесе повече удари от противника си – 59 срещу 37. Българската звезда от световен ранг в смесените бойни изкуства свали три пъти на земята американеца и се опита да приключи битката с прилагане на гилотина. Веднъж бе ужасно близо до това, но Черния звяр се измъкна.

Той от своя страна само веднъж свали Багата. Луис успя да пусне кръв на българина, но като цяло нямаше видимо предимство над него.

Не така обаче сметнаха двама от реферите на двубоя в “Медисън Скуеър Гардън”.

Те решиха, че представителят на домакините заслужава повече победата, и му я присъдиха. Мнението на третия арбитър бе обратното. Така с резултат 30-27, 28-29, 29-28 Луис спечели боя в октагона.

И това стана на фона на изключително агресивните действия на Багата.

Той понесе видими последствия от няколкото тежки удара на противника.

Самият Луис след мача бе учуден, че българинът не се е огънал от тях, и го обяви за много твърд и издръжлив боец.

“Да, чувствам се ограбен, но какво да правиш, това е животът. Трябваше да го откажа. Дерек Луис имаше голяма подкрепа от публиката. Явно не съм направил достатъчно, за да ми дадат победата. Два пъти Луис можеше да се предаде, но не го направи.

Много добре го бях хванал в гилотина. Мислех, че ще ми стигнат тези 10 секунди, но не би. Не мисля, че последните удари повлияха на крайното решение на съдиите. И да не ги беше нанесъл, те си му даваха рундовете на него. Тук бе и президентът на САЩ, сигурно и това повлия. Сега за мен следва почивка. Трябва да се възстановя и ме чакат нови битки. Животът продължава”, заяви Багата пред MAX Sport 2.

За Иванов загубата е общо 3-а в ММА кариерата му. Бившият световен шампион в бойното самбо има и 18 победи в клетката.

Откакто е в UFC, поражението е второ за Багата. Първото също дойде след съдийско решение, но то бе справедливо с оглед на показаното от Жуниор дос Сантос.

След битката с бразилеца Иванов спечели мачовете си срещу американеца Бен Ротуел и австралиеца Тай Туиваса. Това стана след единодушни съдийски решения в негова полза.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 8 + 1 =