Мрежа

САЩ осъдиха иранка на 27 месеца затвор, изнасяла незаконно технологии за страната си

0 0

Иранска гражданка бе осъдена днес на 27 месеца затвор в Съединените щати за ролята си в схема за незаконен износ на технологии от САЩ за Иран, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Миналия месец 40-годишната Негар Годскани се призна за виновна по една точка от обвинителния акт. Присъдата е покрита почти изцяло от времето, което тя вече е прекарала в ареста.

Според американски прокурори Годскани и други хора създали в Малайзия фиктивна компания, за да се сдобият незаконно с електрически схеми, използвани в комуникационно оборудване.

Технологиите, за които правителството на САЩ е наложило забрана да бъдат изнасяни за Иран, били купени от американски компании в щатите Минесота и Масачузетс и предадени на компания, която снабдява иранската държавна радиотелевизионна компания.

Съд в Минесота повдигнал обвинения на иранката през 2015 г. Две години по-късно тя била задържана в Австралия. В един момент Годскани спряла да оспорва по съдебен ред екстрадирането си в САЩ заради високата цена на дългата юридическа битка, каза нейният адвокат.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 2