Мрежа

Разкриха заговор за убийството на Джордж Буш (Подробности)

0 536

Джордж Буш едва не е станал жертва на атентат, узна Мрежа.

От ФБР съобщиха, че са успели да предотвратят опит за убийство на екс държавния глава на САЩ. Атентатът е бил подготвян от иракчанин, живеещ на територията на щата Охайо, за когото е доказано, че има връзки с терористичната групировка ИДИЛ.

Терористът е пристигнал в САЩ през 2020 година и е подал молба за политическо убежище. Покущението срещу Буш той е започнал да планира още през 2021 година.

ФБР съобщава, че е разкрило схемата чрез работата на двама поверителни информатори и наблюдение на акаунта на предполагаемия извършител в платформата за съобщения WhatsApp, собственост на Meta. Заподозреният Шихаб Ахмед Шихаб Шихаб, базиран в Кълъмбъс, Охайо, казал, че иска да убие Буш, защото смята, че бившият президент е отговорен за убийството на много иракчани и разцепването на страната след американската военна инвазия през 2003 г., според заповедта.

Случаят показва как федералните следователи продължават да наблюдават заплахите от ИДИЛ, въпреки че групата е силно отслабена от американското разузнаване и военни операции през последните години.

Шихаб казал, че също иска да намери и убие бивш иракски генерал, който е помагал на американците по време на войната и за когото вярва, че живее под измислена самоличност в САЩ.

Източник: Форбс

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 62 − = 52