Мрежа

Пускат бившия бос на ЦСКА Прамод Митал срещу рекордна гаранция – 1,5 млн. евро

0 0

Индийският бизнесмен Прамод Митал, който е бивш собственик на ЦСКА, и двама негови близки сътрудници, които бяха задържани в Босна и Херцеговина, ще бъдат освободени срещу рекордната гаранция от близо 1,5 милиона евро, предаде Танюг, цитиран от Lupa.bg.

Тримата бяха задържани миналия вторник по подозрения за участие в организирана престъпност и злоупотреба със служебно положение в босненски коксов завод. Тяхната адвокатка Васвия Видович каза, че съдебните процедури срещу тях ще продължат и те ще се явяват в съда, когато бъдат призовани.

Митал, който е по-млад брат на стоманения магнат Лакшми Митал, оглавява надзорния съвет на металургичния комплекс „Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац“ (ГИКИЛ), който е един от най-големите износители в Босна. Заедно с него бяха задържани генералният директор на предприятието Парамеш Бхатачари и членът на Надзорния съвет Разиб Даш.

Полицията съобщи, че е конфискувала документация, компютри и мобилни телефони по време на обиск в предприятието при ареста на тримата ръководители.

Прамод Митал беше собственик на „Кремиковци” и ЦСКА, преди да напусне България.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.