Мрежа

Проливният дъжд потопи и ГКПП „Капитан Андреево“. Каква е ситуацията към момента?

Екипи работят по отводняването

0 322

Вчерашният проливен дъжд потопи под вода и ГКПП „Капитан Андреево“.

На фотосите, разпространени от Метео Балканс се вижда, че наводнението е затруднило сериозно движението на превозните средства в района на граничния пункт.

Към този час движението през ГКПП-то вече е възстановено, но за известно време работата му бе преустановена заради възникналите обстоятелства.
Заради обилните дъждове, които са се изсипали в района на Одрин е имало затруднения и на входа за Турция – ГКПП „Капъкуле“, заради което пропускането през пункта е било временно преустановено.

Предвид факта, че граничните полицаи и на двете страни на границата са преустановили работа, на чакащите им се е наложило да стоят с часове. Най-неприятната част от чакането бил проливният дъжд, който потопил автомобилите им до седалките.

Водачите са били уведомени в 22.30 ч. снощи, че е преустановено пропускането на входа и изхода на Турция за всички тежкотоварни камиони, както и на входа на Турция за леки коли.
От генералното ни консулство в Одрин разкриват, че преминаването през пункта на изхода от Турция за леки автомобили остава възпрепятствано.

Продължава работата на службите за защита на населението при бедствия и аварии по отводняването на пункта.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 5 = 1