Мрежа

Прокуратурата в Разград разследва смъртта на бебето, причинена от незнание или немарливо действие

0 0

Окръжната прокуратура в Разград ръководи разследване за смъртта на 11-месечното бебе в лечебно заведение, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Окръжната прокуратура в Разград образува досъдебно производство по този повод. Постъпила е жалба от родителите на момченцето, родено през октомври 2018 г., към която са приложени медицински документи.

Според наблюдаващия прокурор налице са процесуални основания за образуване на производството за евентуално извършено престъпление по член 123, ал. 1 от Наказателния кодекс. По този текст се разследва причиняването на смърт по поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Разследването ще се извърши от следовател при Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Разград. Ще бъде изискана цялата медицинска документация от постъпването на детето в болничното заведение до смъртта му на 24 септември тази година, както и резултатите от аутопсията и вътрешната проверка в болницата и проверката на РЗИ – Разград по случая.

Предстоят разпити за всички медицински лица, участвали в лечението на детето.

След извършването на следствените действия и преценка на събраните материали ще бъде назначена комплексна съдебномедицинска експертиза, която трябва да установи причината за смъртта на момченцето.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 3