Мрежа

Помилван за допинг взе титлата на 100 метра

0 0

Атлетиката продължава да не прави нищо за имиджа си. Най-пристижната титла на 100 метра спечели избягалият от три поредни проверки за допинг Кристиан Колмън от САЩ. Така американецът вместо да гледа световното по телевизията, взе златото и вече е най-бързият мъж в света.

Коулмън се отърва, защото адвокатите му доказаха, че трите проверки не били в рамките на 12 месеца, а за 14. И веднага американците, които иначе се бият в гърдите в битката със забранените вещества, решиха да го помилват.

Коулмън спечели титлата с най-добро време в света за сезона от 9,76 сек. На 13 стотни от него останаха досегашният световен шампион Джъстин Гатлин, който също отърва доживотно наказание за допинг заради съдебните битки, които води.

Бронзовият медал с 9,90 сек взе канадецът Лукас де Грасе. Още двама – Акани Симбине от Южна Африка и Йохан Блейк слязоха под 10 сек.

Уникален резултат направи Таял Гейл от Ямайка в скока на дължина. Той скочи 8,69 метра, като така влезе в топ 10 за всички времена. Скокът на Гейл изправи дори световния рекордьор Майк Пауъл от мястото му, за да го аплодира.

Падна и първият световен рекорд на първенството. Постави го квартетът на САЩ в полуфиналите на смесената щафета. Тайлър Ричърд, Джесика Беърд, Джасмин Блокър и Оби Игбокве спряха хронометрите на 3:12,42 минути.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 14 = 16