Мрежа

Платформа слага край на тъмните сделки в Пловдив

0 1

Електронна платформа, която изкарва на светло работата на Общинския съвет, процедурите по обществени поръчки, търгове и дава възможност на пловдивчани да участват в управлението, бе представена от кандидата за кмет на ЗС „Александър Стамболийски“ Георги Колев.

Тя вече качена онлайн и всеки пловдивчани може да я разгледа и изпробва. Платформата обхваща най-важните аспекти от управлението на една община, които в момента са обвити в мистификация, обясни Колев.

Чрез нея всеки гражданин може да се запознае с дневния ред на Общинския съвет. Ще може да гласува и да дава съвети какво би направил. Така, ако по някоя точка се натрупат голям брой предложения, то извадката от тях ще бъде дадена на общинските съветници. Те ще знаят, че 6000 или 20 000 души са гласували по дадена точка и ще трябва да се съобразят. Чрез тази система 400 000 пловдивчани стават съветници“, обясни Георги Колев.

Платформата дава възможност сесиите да се излъчват онлайн и всеки да вижда как гласуват съветниците. Ще има модул, по който хората да задават дневния ред на града. „Целта ни е да изкараме тези дискусии от социалните мрежи, където е пълно с тролове и хейт, за да се превърнат те в конструктивни. По този начин действат редица големи общини в света, като Москва например“, посочи Колев.

Системата ще проследява всяка обществена поръчка – от отваряне на офертите до участниците, като всичко ще е съобразено със Закона за личните данни.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 4 = 3