Мрежа

Павел Милушев, ВМРО-НФСБ: Познавам всяко кътче и всеки проблем в „Източен“, готов съм да стана кмет на района

0 322

Павел Милушев е кандидат на ВМРО-НФСБ за кмет на район „Източен“. Той е завършил образованието си във Висше училище по Агробизнес и развитие на регионите Пловдив, има и двe магистратури – Мениджмънт на човешките ресурси и Административно-информационен мениджмънт.

През изминалия мандат Милушев бе зам.-кмет в екипа на Борислав Инчев в „Южен“.

Милушев коментира в интервю за читателите на PlovdivNews.bg проблемите и приоритетите в „Източен“

-След 4 години работа като заместник кмет в район „Южен“, готов ли сте за кмет на „Източен“?

-Да, готов съм. В район „Южен“ натрупах много опит. Моят ресор беше най- тежък- екология, здравеопазване, образование и социални дейности. Този опит ще ми бъде много полезен. Проблемите са много, но ще се справя. Аз съм израснал в този район и го познавам до болка. Тук съм завършил основното си образование, тук съм завършил и средното си образование. Целият ми съзнателен живот е минал в този район, познавам всяко едно кътче и всеки един проблем.

-За втори път влизате в кметска надпревара за район „Източен“. Направихте ли си изводите от преди 4 години?

-Както казват много хора, ние спечелихме изборите преди 4 години. Всеки знае как се загубиха изборите преди 4 години. Така се загубиха и в район „Източен“. Този път самите ние сме партньори на ГЕРБ в управлението на страната, имаме министър на отбраната, имаме голяма парламентарна група, от която зависи управлението и този модел, който тогава беше наложен от Цветан Цветанов няма как да се повтори в Пловдив.

-Кой е най- ценният съвет, който получихте от Борислав Инчев?

-Решаването на проблемите на хората и близкото стоене до тях. Обръщане на внимание на всеки един проблем и работата, която трябва да се върши непрекъснато в района.

-Познавате добре район „Източен“, какво е първото нещо, което ще направите, ако станете кмет?

-Много са нещата. Едно от най- важните са междублоковите пространства. Особено след премахването на гаражите никой не обръща внимание на този проблем. Община Пловдив даваше пари за Главната и големите булеварди. В момента трябва да се обърне внимание на кварталите, междублоковите пространства, детски и спортни площадки. В момента сме на ул. Богомил. Тази улица се задъхва и трябва спешно да бъде направено свързването ѝ с бул. Санкт Петербург. Друг важен приорите е ул. Удроу Уилсън, която трябва да се свърже с ул. Бъндерица и по този наччин да се отпуши движението в този район.

През годината беше обещано, гласувано, парите бяха отпуснати и както винаги забравено за детската площадка между ул. Месемврия и ул.Варшава. Това ще е един от основните приоритети да се направи тази площадка. Както винаги в община Пловдив парите изчезнаха.

-Говорим за Гладно поле, но основния проблем за „Източен“ е Столипиново, напоследък там има масово горене на гуми и отпадъци, което трови целия град?

-С органите на реда и с общинския инспекторат трябва да има ежедневен контрол и глоби за хората, които нарушават обществения ред. Трябва да има закон и ред.

-Срещате се с много хора по време на кампанията. Какви са основните проблеми, които Ви поставят?

-Всеки микрорайон има ралични проблеми. На Гладно поле липсва детска площадка. Има една на ул. Радко Димитриев, но уредите са недостатъчно. На ул. Богомил има обещана детска градина. Има отпуснати пари по Региони в растеж, вече се опасяваме, че тези пари от програмата ще бъдат изпуснати. Сега дочувам, че тези дни ще се прави първа копка, но готов ли е проекта? Никой нищо не знае. Така се управляваше общината.

В Столипинов трябва да се въведе ред. Трябва да се съборят незаконни постройки. Има места където не може да влезе пожарна или линейка. Поне къщите, които са построени върху улица и канализация трябва да бъдат премахнати. Трябва да се помисли и за почистването в този район. 8 години там никой не чисти, трябва да има ред. Може да се пробва и в Столипиново, както в Коматево се дават чували и да се извозват от малки камиончета, а не да се изхвърля боклука с количката пред казана.

-Живеете близо до един от подлезите на Цариградско шосе, имате ли идея как да се обезопасяват и да се накарат хората да ги ползват?

-Инвестираха се не малко средства в тези подлези. Почти всяка година по настояване на ВМРО се отпускаха пари. Г-н Чунчуков ги направи и след няма месец пак са потрошени. Трябва да се сложи видеонаблюдение, свързано с общинска охрана и 6- то районно. Входовете на подлезите са наугледни и затова хората не ги ползват. Трябва да се работи в тази насока. Не може на този натоварен булевард да се пресича между колите.

-Как Ви приемат хората, върви ли добре кампанията?

-Хората ни приемат много добре. В някои райони нашата коалиция ще спечели на първи тур, а в други на балотаж. Мисля, че Славчо Атанасов ще е на балотаж с кандидата на ГЕРБ, но ще има преднина от поне 5000 гласа.

-В „Източен“ очаквате ли балотаж?

-Кандидатите са много и гласовете ще бъдат размити, но смятам, че ще съм на балотаж с резултат или по- добър или близък с този на кандидата на ГЕРБ.

-Какво ще призовете хората в „Източен“?

-Гласувайте, Вие решавате кой ще Ви управлява. Митът, че Столипиново решава вота трябва да бъде отхвърлен. Колкото повече българи гласуват, толкова повече купеният и манипулираният вот няма да оказва влияние. Излезте и гласувайте!

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 78 − 74 =