Мрежа

Открит бе третият форум за реформа и развитие на китайските компании

0 322

На 3 октомври в Пекин се състоя Третият форум за реформа и развитие на китайските компании. Форумът се провежда под надслов „Ускоряване трансформацията на индустриите и придвижване на висококачествено развитие“.

В приветственото си слово началникът на комисията за надзор и управление на държавните капитали при Държавния съвет Хао Пън посочи, че китайските държавни компании се преориентират към по-висококачествено развитие, подобрена структура и по-добра ефективност, съобщава bulgarian.cri.cn. 

„През първите три тримесечия на тази година приходите на държавните компании възлизат на 41.8 трилиона юана, което е увеличение с 7.4% на годишна база. Печалбите на тези компании възлизат на 2 трилиона юана, което е увеличение с 8.9% на годишна база. Запазва се тенденцията за стабилното им развитие, което допринася за социално икономическото развитие на държавата“, каза Хао Пън и добави, че работата трябва да се фокусира върху подобряване на структурата, усъвършенстване на пазарния механизъм за управление, ускоряване на технологичните иновации, предотвратяване на рисковете, развитие на предприемчивия дух и с реални действия да се придвижи висококачествено развитие.

Президентът на корпорация SINOCHEM Гао Нин сравни данните за китайските и американските компании, включени в списъка на 500-те най-големи компании в света.

Той посочи, че въпреки по брой китайските (129) да са повече от американските (121), по способности за печелене, инвестиции в разработването на нови технологии, може да се каже, че китайските компании определено изостават от „силните компании“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 1 + 9 =