Мрежа

Оправдаха Марешки и аверката му за рекет

0 0

Варненски окръжен съд обяви за невинни подсъдимите Веселин Марешки и Красимира Колева, обвинени в изнудване чрез заплаха за увреждане на имущество. Отхвърлени бяха гражданските искове, предявени от частния обвинител Асен Миланов. Единият беше в размер на 40 000 лева за претърпени неимуществени вреди и 14 830 лeва обезщетение за унищоженото и повредено имущество, собственост на дружеството и възпрепятстване на търговската дейност на заведението.

Според обвинението в периода 9 октомври-16 ноември 2014 г. двамата подсъдими се опитали да принудят Асен Миланов да им плаща наем за наетата от него пицария в размер на 10 000 лева, вместо на наемодателя, бившият съпруг на Колева, с когото имал договорни отношения. След като Асен Миланов отказал да плаща наем на двамата подсъдими, те предприели ответни действия. Подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, които довели до събарянето й. Впоследствие, след искане на Красимира Колева, било прекратено и електрозахранването в обекта.

Тогава Асен М. се обърнал за помощ към общинския съветник от Варна Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията се надявал, че в качеството си на длъжностно лице Костадинов ще помогне за разрешаване на конфликта между него и Веселин Марешки. Последва конфликт и едва ли не до бой между двамата политици.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд в 15-дневен срок.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 5 + 4 =