Мрежа

Нова порция лоши новини за Кирил Петков. Какво се случва?

Изглежда съвсем скоро и той ще е в историята

0 3 211

Изглежда напоследък живота на бившия премиер Кирил Петков далеч не върви по мед и масло.

Малко повече от месец преди изборите жените на Кирил Петков го напускат, а в същото време и партията му изглежда пред разпад.

Само в рамките на седмица от борда на „промяната“ изхвърчаха главната пиарка Диана Дамянова, любовницата и шефка на кабинета Лена Бориславова, както и ключовата депутатка и основателка на ПП – Яна Балникова.

Съпругата на Петков – Линда пък обяви многозначително в социалните мрежи, че се е прибрала в родната Канада заедно с децата.

Наглед няма връзка между тези сюжети. Обясненията на дамите обаче изглеждат повече от неправдоподобни.
Диана Дамянова, бивша пиарка на „Лукойл“ си тръгвала, за да „даде път на младите“?! Стандартна версия, която обикновено прикрива личностна междуособица.

В прочувствен статус във фейсбук Лена Бориславова пък проплака, че е жертва на лична атака от страна на медиите.
Не искала цената, която тя плаща, да се пренася върху партията.

Яна Балникова на свой ред обясни, че излиза от политиката по „лични причини“.
Ето защо трябвало да се търси нов водач на листата в Габрово. Нищо, че той вече е намерен – предателят от ИТН Радостин Василев, по-известен като Руди Гела.

За абдикацията на Линда не е трудно човек да се сети, че очевидно й е писнало от изневерите на Кирил. Решила е все пак да съхрани останалото й достойнство.
Така Кирил Петков остана сам, в пълната власт на Асен Василев и семейство Лорер, които очевидно са взели властта в партията.

Не е трудно да предположим, че именно те са в основата на женските бягства от ПП. Всички гореизброени дами им пречеха, тъй като в един или друг период си присвояваха правото да контролират експремиера, да му налагат кадрови назначения и да предопределят управленските му решения.

В момента на Кирил Петков му остана само татко Петко. Стигна се дотам парламентарният шеф на групата им Андрей Гюров директно да посочи Асен Василев като кандидат на „промяната“ за премиер.

По всяка вероятност Киро ще последва жените си и ще напусне оперативната политика веднага след изборите на 2 октомври. Особено, ако както се очертава, ПП остане втора или даже трета.
Дамите напуснаха, остават, хм… ония, които само се изживяват като такива.
Източник: pik.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 75 − = 71