Мрежа

Нов политически скандал: Виктория Василева заряза Слави заради Стефан Янев

0 42 694

Пореден политически скандал се завихри у нас, видя Mreja.

Отцепилата се от партията на Слави Трифонов ИТН Виктория Василева преговаря усилено с партията на Стефан Янев Български възход. Скандалното в случая, че тези преговори са стартирали още преди учредяването на формацията когато дясната ръка на Янев Ралица Симеонова изненадващо напусна с намек, че външни сили диктували политиката на любимия й дотогава министър. Без да спомене имена, тя заяви, че много фактори се намесили във „Възхода“ и това я спряло от бъдещо участие.

Василева пък започнала да се интересува от намеренията на бившия военен шеф, след като той яростно и открито се опълчи срещу многократните опити на премиера в оставка Кирил Петков да приеме решение за директно предоставяне на оръжия за Украйна за борба с руската агресия.

Говори се също, че Василева била лично обидена на Станислав Балабанов заради визитата му в Киев в рамките на делегацията, водена от Кирил Петков. А думите й на изпроводяк: „Днес не ви казвам „сбогом“, защото казвам „сбогом“ единствено и само на собствените си илюзии“ били ачик изявление, че не смята да се отказва от партийния живот. Макар и в друга формация, разкриват още досегашните й колеги парламентаристи.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 73 − 70 =