Мрежа

Нинова: Социологически прогнози ни дават повече, отколкото сме заложили в местните избори

0 322

„БСП има сега тридесет и няколко кметове в населени места – равнище, което е много ниско. Първоначално си поставихме за задача да ги удвоим със 100 процента. Но прогнозите са за повече от това, както и за кметове в някои от големите областни центрове” – съобщи в Добрич председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова. Навсякъде, където минаваме, хората искат промяна в местното управление, затова тя разчита, че имат допълнителен шанс кандидатите на БСП. „Изключително приятно е да видиш партията така мобилизирана, така единна, с такава енергия и сила да тръгва на тези избори” – каза още Нинова, която беше в Добрич, за да подкрепи кандидатите за кметове и общински съветници от БСП в област Добрич.

Нинова съобщи, че миналата седмица за трети път са внесли в Народното събрание Закона на възрастните хора. „Този път ще го отстояваме и ще се борим, защото той дава възможност на кметовете и на Общинските съвети да предоставят помещения на тези хора, където те да развиват дейност, а общините да да поемат разходите – ток, парно, вода.” – добави тя.

„Общинското и държавното здравеопазване е в пълен колапс навсякъде, където минаваме из страната. Частни болници нека да има, но грижата на правителство, на държава, на парламент и на кметове трябва да са общинските и държавните болници. Проблемът няма да бъде решен кардинално, докато държавните и общинските болници са търговски дружества. Най-често употребяваните думи от здравния министър Кирил Ананиев са оборот и печалба на болниците.” – каза още Нинова и отново увери, че, когато БСП отново управлява те няма да са търговски дружества.

Предвидената помощ от общината за бизнеса на Добрич в програмата на кандидата за кмет на БСП Георги Петков е облекчаване на данъци, предоставяне на общински терени, спиране на продажбата на общинските имоти и предоставянето им за инвестиции за производство. Според Нинова, това прекрасно се съчетавало с политиката на партията за 5 години да бъдат освобождавани от данъци на национално равнище фирми, които инвестират в такива райони. „Навсякъде в страната се забелязва – появи ли нещо стойностно в дадена община да се прави, вкарват се външни фирми, а местният бизнес изпитва затруднения и освобождава хора от работа” – добави Нинова, като акцентира, че местните обществени поръчки би трябвало да се дават на местните фирми.

Нинова е на обиколка в страната за подкрепа на кандидатите на БСП.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 46 − = 43