Мрежа

Народното събрание обсъжда ветото върху актуализацията на бюджета

0 0

Народното събрание ще обсъди ветото на държавния глава Румен Радев върху разпоредби от актуализацията на държавния бюджет, с които се разреши безлимитно финансиране на политическите партии, предава БНР.

Президентът наложи вето върху промените в Закона за бюджета, с които се разрешава юридически лица да правят безлимитни дарения за политическите партии.

В мотивите си Радев посочва, че финансирането от юридически лица и еднолични търговци създава нова обилна хранителна среда за корупция. ГЕРБ и ДПС вече обявиха, че ще гласуват против ветото на държавния глава. Патриотите се разделиха, като НФСБ и „Атака“ заявиха, че най-вероятно ще гласуват отново актуализацията на бюджета, а ВМРО съобщи, че ще подкрепи ветото. БСП изцяло застана зад мотивите на държавния глава.

Днес в програмата на парламента е и окончателното обсъждане на промените в Изборния кодекс. Вчера правната комисия подкрепи предложението на ГЕРБ за отмяна на машинното гласуване само за местните избори, като го върна за парламентарните.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.