Мрежа

Най-младият общински съветник у нас е внукът на ромския лидер Тома Томов

0 1 285

Внукът на ромския лидер Тома Томов стана най-младия общински съветник у нас. Въпреки че бе на последното 21-во място в листата на „БСП за България“ в Мездра, 18-годишния Косто Томов получи най-много преференции от всички останали в списъка на левите общински съветници.

Абитуриентът Томов смята, че заниманието му с политика в общинския съвет ще му попречи да завърши гимназията  в родния му град и че отношението на учители и съученици към него ще се промени.

„Не взех лесно решението да се кандидатирам за съветник, но явно ми е повлияла и семейната среда, в която винаги е доминирала политиката, сподели новопокръстения политик. – Искам да тръгна по стъпките на дядо ми Тома Томов и да стана като него. Кандидатирах се за да помогна на младите хора в общината да живеят по-добре и да останат на работа в България. След като завърша средното си образование, мечтая да стана юристи непременно ще кандидатствам право.“

Дядото на младия политик Тома Томов има пръст в стремежа да внука си да се занимава с политика, категорични са близки до ромската фамилия. Томов старши сега е адвокат в Мездра, а преди това доста години бе районен прокурор на Оряхово.Впоследствие два мандата бе депутат чрез партията си „Рома“, която сега се нарича вече „Европейска сигурност и интеграция“ и отново се оглавява от Тома Томов.

Новоизбраният местен съветник ще учи както досега, но ще заделя време и гласува на общинските сесии. Заедно с това трябва да се подготвя за матури и за абитуриентския си бал, за който дядо му е обещал пищно тържество в елитен ресторант.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 35 + = 40