Мрежа

На „Капитан Андреево“ са задържани 5 пистолета

0 429

Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево откриха 5 пистолета, захванати с колана на панталона на мъж – турски гражданин, съобщиха от Агенция „Митници“.

Той е пристигнал пункта с товарен автомобил с турска регистрация и е пътувал от Турция през България за Германия. Пред българските митнически служители шофьорът е представил редовни документи за превозваната стока. Служител е селектирал автомобила за щателна митническа проверка. При извършването на личен преглед на шофьора, митническите служители откриват на кръста му, захванати с колана на панталона, пет пистолета Zoraki M 906. При първоначалния оглед се установява, че пистолетите са газови, преправени за бойни патрони.

Контрабандно пренасяните пистолети са били иззети. По случая е било образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

През август т. г. при щателни митнически проверки на влизащи у нас от Турция автомобили на ГКПП Капитан Андреево са открити 4 газови пистолета и 95 патрона за тях, както и въздушна пушка, укрити в личния багаж на пътници, сочи статистиката на митницата. Контрабандните пистолети и боеприпасите са били задържани, а на нарушителите са били съставени актове. По случаите са били образувани административно-наказателни производства.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 5