Мрежа

Мустафа Карадайъ отговори на Румен Радев за НСО

857

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в предаването „Годината“ по Дарик, че след Нова година партията ще предложи промени в работата на НСО. Повод за негово изказване станаха думите на държавния глава Румен Радев отново в обзорното издание на Дарик. В ефира на радиото държавният глава заяви, че Ахмед Доган не бива да ползва държавна охрана, защото може да си я осигури сам.

Карадайъ заяви, че от ДПС сами предоставят коли и техника на НСО и това може да бъде проверено. Лидерът на Движението за права и свободи посочи, че единствено не могат да осигурят заплати на НСО, защото като партия нямат това право.

Той допълни, че от партията му ще настояват за промени в закона за НСО. Той заяви, че ще предложат трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани от НСО, но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки.

Лидерът на ДПС подчерта, че постоянно ставаме свидетели на екскурзии до столичните бутици, организирани от НСО.

Другата промяна, за която партията му ще настоява, е свързана с осигуряването на закрила на застрашени лица. Той заяви, че тези, които могат да си позволят, ще осигуряват необходимия ресурс на НСО. 

Лидерът на ДПС определи предстоящата 2020 година с една дума –  „рестарт”.

Comments are closed.