Мрежа

Макрон отиде в полицейската префектура, където мъж уби четирима свои колеги

0 0

Френският президент Еманюел Макрон отиде в полицейската префектура на Париж, където по-рано днес въоръжен с нож служител уби най-малко четирима полицаи, преди да бъде застрелян, предадоха осведомителните агенции.

Елисейският дворец каза, че държавният глава иска да направи жест на солидарност и подкрепа за всички служители в полицията. В префектурата отидоха също премиерът Едуар Филип, вътрешният министър Кристоф Кастанер и столичният прокурор. Парижкият кмет Ан Идалго изрази в „Туитър“ съболезнования към роднините на загиналите, съобщава БТА.

Полицейският синдикат съобщи, че нападенията са започнали в канцелария и са продължили на други места в голямата сграда, разположена срещу катедралата „Нотр дам“. Не е известен мотивът на извършителя, който досега не е имал проблеми с колегите си, каза Лоик Травер от синдиката.

Телевизия Бе Еф Ем също цитира източник от полицейския профсъюз, според когото нападателят е бил глухоням и е работел като електронен инженер в разузнавателния департамент на префектурата, но не е бил с полицейски чин. По данни на телевизията убийствата на четиримата – трима мъже и една жена – са били извършени с „голям керамичен нож“, който бил внесен безпрепятствено в префектурата. Нападателят е имал над 20 години стаж в префектурата.

Около сградата е създаден периметър за сигурност, мостът „Сен Мишел“ е затворен, а на острова Сите, където е полицейското управление, има засилено полицейско присъствие.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 4 + 1 =