Мрежа

Майк Пенс: САЩ ще продължат да подкрепят Украйна по въпроса с Крим

0 0

Американският вицепрезидент Майк Пенс увери вчера Украйна, че Съединените щати ще продължат да я подкрепят по въпроса с Крим, предаде Ройтерс.

САЩ подкрепят Украйна в конфликта й с Русия и правото на Украйна на териториална цялост, каза Пенс на брифинг с украинския президент Володимир Зеленски във Варшава, предаде ДПА.

Съединените щати „стоят рамо да рамо с народа на Украйна и най-вече от 2014 г. насетне силно подкрепяме териториалната цялост на Украйна. Мога да ви уверя също така, че ние ще продължим да подкрепяме украинския народ по въпросите на сигурността и териториалната цялост, което включва и основателната претенция на Украйна за Крим“, изтъкна Пенс. Отношенията между САЩ и Украйна „никога не са били по-силни“, заяви американският вицепрезидент, обръщайки се към украинския президент Володимир Зеленски, предава БТА.

Вашингтон е ключов съюзник на Киев и наложи санкции на Русия заради анексията на Крим и заради това, че Москва подкрепя проруските сепаратисти в Източна Украйна, отбелязва Ройтерс.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 67 − 57 =