Мрежа

ЛОШО ИМ СЕ ПИШЕ: Кирил и Асен го закъсаха – ДАНС сезира прокуратурата за зулумите им по аферата „Джемкорп“

0 1 392

Държавна агенция „Национална сигурност“ сезира Върховна касационна прокуратура за подписания от правителството „Петков-Василев“ меморандум между Министерството на енергетиката, офшорката „Джемкорп“ и американската компания „АйПи3“.

 

Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова, която оглави временната комисия по изясняване на всички обстоятелства около подписването на скандалния меморандум в разпусната по-рано днес 48-о Народно събрание.

 

„ДАНС е сезирала прокуратурата за Джемкорп“, а САЩ санкционираха с „Магнитски“ един от основните инвеститори при създаването й – Сергей Адониев!

Опитът на „Продължаваме промяната“ да подари цялата ни енергетика на руснаците, с което заплашиха съществуването ни като държава, с договора с „Джемкорп“, вече е даден на прокуратурата. На база на събраните доказателства и материали, ДАНС е сезирала Върховна касационна прокуратура.

 

Напомням, че Кирил Петков, въпреки доклада на ДАНС за заплахата за националната ни сигурност, кри този доклад 3 месеца в чекмеджето си и НЕ ПРЕДПРИЕ действия по прекратяването на договора.

 

„Продължаваме промяната“ излъгаха, че са прекратили меморандума, очаквайки да се върнат на власт. С подписването на договора са нарушени Конституцията, УП на Министерския съвет и правилата на Министерство на енергетиката И НАЙ-ВЕЧЕ НЕ СА ЗАЩИТЕНИ националните ни интереси.

 

Изисквани са документи с чувствителна за държавата ни информация и е започнало планиране изпълнението на конкретни енергийни проекти. Последните данни от ДАНС, изнесени във временната комисия, показаха ясните обвързаности с руски интереси“, заяви Трифонова.

 

Припомняме, че на 5 януари тази година, след като парламентът прие доклада на временната комисия за подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с „Джемкорп“ и „АйПи3“ от правителството на Кирил Петков, той и събраните материали по разследването на депутатите бяха изпратени до ДАНС, Министерския съвет и МВР за запознаване и предприемане на действия в рамките на компетенциите им.

Източник: pik.bg

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 8 = 1