Мрежа

Лоши прогнози за бъдещето на „Нисан“ (Проговори бившият шеф на алианса)

0 0

Карлос Гон, който е бивш шеф на алианса Renault – Nissan – Mitsubishi, направи прогноза за бъдещето на автомобилния гигант. Според него, Nissan ще изпадне в несъстоятелност и това ще се случи в рамките на 2 до 3 години. Гон е заявил това пред японския адвокат Нобуо Гохара, който разговарял с него преди бягството му от Япония през декември 2019 година. Двамата са се срещнали пет пъти и са обсъждали казуса на Гон. 

Факт е, че Nissan е изправен пред намаляващи продажби на пазара в Китай и Европа. Това определя негативните прогнози за текущата фискална година, която приключва на 31 март.

В средата на миналата година компанията обяви, че свива производствения капацитет с 10% до края на фискалната 2022 година. В изявлението бе съобщено още, че бъдат съкратени 12,5 хиляди работни места.

През месец ноември 2018 година Карлос Гон беше арестуван в Япония. Той прекара няколко месеца в ареста, а в началото на март месец миналата година бе пуснат на свобода срещу гаранция от 9 милиона долара.

Месец по-късно Гон отново се озова зад решетките заради предявяването на нови обвинения. Той бе обвинен за пренасочване на средствата на Nissan към дилър в Оман, управляван от негов приятел. Тази схема е ощетила Nissan с 5 милиона долара.

Бившият шеф на алианса бе обвинен и за укриване на приходи в общ размер на 80 милиона долара. Според обвинението, той е причинил загуби на компанията в размер на 16 милиона долара, пише БЛИЦ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 2