Мрежа

Лоши новини за любителите на калните бани и лугата в Бургас

0 2 248

Цената на билета се е покачила драстично

Използването на калните бани и лугата в Бургас вече ще става на нова цена.

 

Запознати издават, че входът вече е на цена 5 лева. Те припомнят, че до неотдавна цената на билета за вход била едва два лева. Това била една от най-евтините лечебни процедури, но вече и тя скочила драстично, недоволстват потърпевшите.

 

Тези от тях, които използват услугите от по-дълго време дори си спомнят, че преди 2019 година там се влизало без да се плаща.

След това тогавашния главен технолог на Черноморски солници-Бургас – Деян Томов предупредил, че заради направените ремонти по инфраструктурата, ще е нужно да бъде въведена такса вход.

 

След този ремонт до момента нищо друго не е било ремонтирано и въпреки това цената се е покачила драстично. Решението за повишаването на цената на услугата е взето от бизнесмена Николай Пиронков.

 

Припомняме, че по време на управлението на Жан Виденов, бяха приватизирани бургаските солници. Това се случи през 1996 година. По онова време Манол Велев ги купи на смешната цена от 80 млн. лв. (преди деноминацията на българския лев), със съдействието на тогавашното Министерство на промишлеността.

Източник: lupa.bg

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 7 + 2 =