Мрежа

Кремсупа от шарен боб

857

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас – известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси – тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Този път избрах за вас една кремсупа от шарен боб. Чудесна гозба за разгара на есента, която се приготвя много лесно”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

500 г шарен боб, 1 и 1/2 глава кромид лук, 5 скилидки чесън, 2 моркова, 2 чушки, 1 домат, 4 с.л. заквасена сметана, 4 с.л. олио, пресен джоджен, червен пипер, сол, 2 филии хляб и парченце масло за кротоните

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме боба и го накисваме в студена вода за 24 часа. Изцеждаме го и го слагаме в нова вода. Поставяме съда на котлона.

Добавяме нарязаните чесън и лук. Когато бобът се посвари, прибавяме наситнен джоджен, ситно нарязаните моркови и чушки, настъргания домат, запържения в олиото червен пипер и сол на вкус.

Варим на тих огън, докато зеленчуците омекнат. Пасираме всичко и накрая прибавяме сметаната.

Нарязваме филийките хляб на кубчета и ги запържваме с малко масълце. Сервираме кремсупата топла, поръсена с кротони и листенца джоджен.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.