Мрежа

Кралев награди медалиста от световното по бокс Радослав Пантелеев

0 322

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС бронзовия медалист от Световното първенство по бокс в Русия Радослав Пантелеев.

В Екатеринбург Пантелеев стигна до бронзовото отличие след като загуби полуфиналната си среща от представителя на домакините Муслим Гаджимагoмедов, който по-късно триумфира с титлата. Така българинът донесе първи медал за мъжкия ни бокс от Световно първенство от 2009 година насам, когато Детелин Далаклиев стана шампион на планетата в Милано, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Кралев поздрави българския боксьор за представянето му в Екатеринбург, впечатлен от изявите на Радослав в двубоя му от четвъртфиналите срещу световния шампион и бронзов медалист от игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. Ерисланди Савон (Куба).

Министърът на спорта и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински обсъдиха възможностите пред родните боксьори за спечелването на олимпийски квоти. Състезателите ще се включат в два квалификационни турнира догодина в Лондон и Париж.

По време на срещата наставникът на националния отбор Жоел Арате начерта плановете за подготовка, който също получи почетен плакет на ММС за приноса му към успеха на Радослав Панталеев, начерта плановете за подготовка.

За пореден път бяха обсъдени и проблемите със съдийските отсъждания по време на големите първенства. Двукратният европейски шампион Даниел Асенов беше видимо ощетен и лишен от възможността да атакува световната титла в четвъртфинала си срещу Шахобидин Зоиров (Узбекистан). По-късно узбекът се окичи със златото в категорията на най-леките.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 1