Андре Токев: Правех бургери малко нелегално

https://mreja.bg/komentar/andre-tokev-praveh-burgeri-malko-nelegalno/151100 Mreja.bg
Андре Токев: Правех бургери малко нелегално

Новата книга на шеф Андре Токев "Продължавам" е посветена на пътя, който е извървял и трудностите, през които е преминал.

"Идеята на книгата ми е да мотивирам хората, които понякога не виждат път напред и не виждат светлина в тунела", обясни Андре Токев пред БНТ.

Миналата година той бе заловен да шофира под въздействието на алкохол и прекара известно време в затвора.

"Трябва да си поставяме цели и да постигаме мечтите си. Има си определените трудности и затова трябва да продължим. Това ни изгражда като хора. Никога не съм се отказвал и отчайвал. Има задачи за решаване по пътя, който вървим. Всеки е собствен герой в историята си и не трябва да го забравя, за да постигне целите си. Животът е едно уравнение и трябва да го решим правилно", подчертава готвачът.

Допълва, че книгата му е без рецепти, защото в нея говори за това, че трябва да преживяваме моменти, които ни правят по-силни.

"Най-важното е да имаш емоции, които да преживяваш. В най-трудните моменти трябва да съумееш да създадеш позитивна емоция. Професията за мен е удоволствие. Но човек трябва да мине през такива периоди, за да осъзнае по-добре какво се случва", споделя Токев.

Според него в тежки моменти хората обичат да знаят и да говорят за някой успял, който е сгрешил.

"Пътят е труден, не е толкова лесен. Времето в затвора ми се отрази добре, отидох там осъзнато, там разбрах целия си живот и видях къде съм допуснал грешки. Трябва да осъзнаем постъпките си. Имах време да мисля и да чета много книги, да мисля за бъдещето. Аз винаги гледам напред. Човек не трябва да спира като бръмбар по гръб. В затвора не ме интересуваше кой какво е направил, а човекът, който стои срещу мен. Не трябва да категоризираме хората."

Най-хубавото нещо, което е готвил Токев в затвора, е ребърца от прасе, което са получавали трудно.

"Зарадвах се, когато видях прасето, защото отдавна не бях правил. Отделях ребърцата, мариновах ги. Правех и бургери малко нелегално, защото нямахме право да използваме мая и аз правех содени питки, сам правех и киселите краставички, за да се получи", спомня си развълнуван той.

Той разказа, че е осъзнал грешките си и продължава смело напред.

https://www.focus-news.net/

3 Коментара

📏 You have received a notification # 995. Go >> https://telegra.ph/Message--2868-12-25?hs=b2c1bef8cf119a4cf2d2c47737958fa6& 📏

3 months before

7lgq61

Коментирай

📉 Email- You got a transfer #KF99. CONTINUE > https://telegra.ph/Message--2868-12-25?hs=b2c1bef8cf119a4cf2d2c47737958fa6& 📉

3 months before

3r7zv2

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.