Мрежа

Климатичните промени носят сериозен риск за здравето на децата

0 215

Глобалните климатични промени носят със себе си безпрецедентен риск за здравето на децата, сочи ново изследване. Според учените вредните ефекти се наблюдават и в момента.

Без драстично намаляване на вредните емисии, които навлизат в атмосферата ни и повишаващите се температури следващото поколение ще преживее много по-високи нива на недохранване, децата ще имат по-слаби имунни системи и по-висок риск от преждевременна смърт, предава Би Ти Ви.

Изследването е направено на базата на 41 различни здравни индикатора и е проведено то 120 експерта от 35 институции. Те разработили модел, който да покаже какво ще се случи с дете, родено днес, ако температурата на Земята се повиши с 4 градуса по Целзий до 71-годишната му възраст.

С повишаването на глобалните температури посеви като ориз и соя, например, ще намалеят. Това ще доведе до по-високи цени на продукцията и до недохранване на децата.

Малките деца са изключително податливи на инфекциозни заболявания заради повишаващите се температури, тъй като това позволява по-лесното разпространение на бактерии.

Екстремното време също ще се увеличава, като топлите летни вълни ще бъдат по-продължителни и по-опасни.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 5